onsdag 6 mars 2013

God morgon

Klockan är 05.39 och jag har precis ätit upp mina knäckmackor, nu sörplar jag på andra koppen kaffe. Morgonen är min bästa tid på dagen. Idag har jag dessutom ingen exakt tid att passa på jobbet utan jag kan ta mig fem minuter till om det känns som så. På mornarna tänker jag ofta på pappa, när jag var lite och vi båda vaknat tidigt åkte vi ibland ut på Unden och metade aborre, medan mamma sov för hon var inte alls lika morgonpigg som oss. Trevliga minnen. Tror det var där i tystnaden i den flatbottnade ekan som jag började min blygsamma filosofiska bana.
 
 
Sedan sista har jag, jodå rätt gissat, sytt ugglor. De lägger jag inte upp här för det har ni redan sett så många. Jag har också gjort något helt nytt för mig: en dopklänning. Ingen beställning utan bara något jag ville prova. Tyget är ett gammalt hemvävt lakan och spetsen har jag fått Inga (sömmerskan som flyttade från landet och som jag fick så mycket fint av, hon återkommer igen i det här inlägget). Misstänker att Inga knypplat spetsen själv. Idén att sätta den vertikalt kom utifrån förutsättningarna för laknet var troligen vävt på en smal vävstol och ihopsytt på mitten. Finare med Ingas spets än med en söm!
 
 
 
 

 
Här kommer Inga tillbaka, för det här är också hennes tyg. Det har varit ett överkast i sitt tidigare liv. Nu är det ett par hängslebyxor som jag hoppas kollegan Annas mamma blir nöjd med som present.
 


Så en beställning från Johan (pappan till de söta tjejerna i förra inlägget). Han behövde en klänning i present och gav mig fria händer, men jag känner inte Johans stil riktigt så jag sydde tre så han kan välja. Imorgon har lunchmöte så då får jag se vad valet blir.

 

 
 

 


Bästis Karin har blivit faster för första gången och till släktens lycka är det en tjej (Karin har tre grabbar och hennes syster två). Hon ville byxor ett lapptäcke och det fick hon. Som vanligt kan jag inte bara sy som beställt  utan jag gör något extra för jag tycker om när "kunden" får välja. Snarlika varandra är byxorna, men det är lite olika modell. Tror att de till vänser är bättre blöjutrymme i och mudden är snävare vid benslutet och det tror jag också är praktiskare. Det där vet Karin bättre, jag har ju just ingen bebisvana....
 







1 kommentar:

  1. Men så fina saker du syr!! Dopklänningen blev ju helt fantastiskt fin!!! Kram Sheron

    SvaraRadera